Subota, 9 Decembra

Ministar Alić u posjeti Općini Doboj Istok, dogovoreno jačanje segmenata socijalnog rada

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Ministar za rad, socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona Fadil Alić posjetio je danas Općinu Doboj Istok gdje je razgovarao sa načelnikom Kemalom Bratićem o radu Centra za socijalni rad. Prioritet u radu resornog ministarstva, rečeno je ovom prilikom, je jačanje svih centara za socijalni rad na području Tuzlanskog kantona. Na području TK 13 je takvih ustanova u sistemu socijalne zaštite  a njihova je uloga pružanje materijalne i stručne pomoći i podrške, zaštita pojedinaca i porodica koje žive u nepovoljnim prilikama.

„Ono što mi je jako bitno za funkcionisanje centara za socijalni rad je saradnja sa lokalnom zajednicom, načelnikom i općinskim vijećem budući da su oni osnivači centara i ono što nam je važno da se poboljša položaj centara za socijalni rad po pitanju kapaciteta i stručnih poslovnika. Mi smo već danas u prisustvu načelnika Bratića dogovorili taj segment da će već u narednoj godini Centar za socijalni rad, ono što je neophodno kako bi ta usluga bila kvalitetnija i bolje pokrivena, biti u boljem položaju. Koliko gledam po broju stanovnika Doboj Istoka ovdašnji Centar za socijalni rad je jedan od bolje pozicioniranih sa stručnim kapacitetima“, kazao je ovom prilikom ministar Alić.

U želji da sagleda sve aspekte socijalne zaštite na ovom području ministar Alić posjetio je nakon toga Međunarodni forum solidarnosti – Emmaus Duje te potvrdio da je riječ o instituciji koja je veliki oslonac u domenu socijalnog  rada, pogotovo u segmentima u kojima javni sektor nije odgovorio na adekvatan način kada su u pitanju smještajni kapaciteti i specifične usluge.

(Izvor: Vlada TK)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.