Subota, 25 Maja

Metsola: Vrijeme je da otvorimo pristupne pregovore s BiH

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Predsjednica Evropskog parlamenta Roberta Metsola u četvrtak je na konferenciji za medije u Bruxellesu rekla da je vrijeme da se danas, na summitu Evropskog vijeća, otvore pristupni pregovori s Bosnom i Hercegovinom.

Metsola ističe da će proširenje Evropske unije, s članstvom temeljenim na jasnim ciljevima, kriterijima i zaslugama, uvijek služiti kao najbolja investicija u mir i sigurnost, stabilnost i prosperitet na našem kontinentu.

– Zato je vrijeme da danas otvorimo pristupne pregovore s Bosnom i Hercegovinom u EU – zaključila je predsjednica Evropskog parlamenta.

Podsjećamo, danas i sutra u Bruxellesu održava se summit na kojemu će čelnici zemalja Evropske unije, među ostalim, odlučiti o otvaranju pregovora o pristupanju s BiH.

Bosni i Hercegovini dodijeljen je status kandidata u decembru 2022. godine, a Evropska komisija je prošle sedmice dala pozitivnu preporuku za početak službenih pregovora o pristupanju.

(Preporod.info)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.