Ponedjeljak, 22 Aprila

Merhamet šalje pomoć narodu Palestine, pokrenuta i humanitarna akcija

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Muslimansko dobrotvorno društvo “Merhamet” uputit će interventnu pomoć od 25.000 KM za građane Palestine koji su ugroženi ratnim dejstavima, kazao je predsjednik HO “Merhamet” MDD Kenan Vrbanjac.

Pored toga, “Merhamet” je danas pokrenuo i humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za narod Palestine. Građani mogu donirati sredstva pozivom na humanitarni telefon broj 090292001, vrijednost poziva je 3 KM.

Otvoren je i namjenski račun za pomoć narodu Palestine:

Za uplate u zemlji:

Račun Vakufske banke broj:1601120000002395

poziv na broj:1601020000006377 za uplate u KM

Za uplate iz inostranstva (EUR):

Intermediary Bank:UNICREDIT BANK AUSTRIA AG Vienna 1011

SWIFT CODE: BKAUATWW

Beneficiary's Bank:VAKUFSKA BANKA D.D. SARAJEVO

SWIFT CODE: VAKUBA22

IBAN:BA391601020000005116

Beneficiary: HO „MERHAMET“ MDD, Bistrik 2 Sarajevo

Akcija će trajati 18.05. do 30.06.2021. godine.

Akciju će provoditi svih naših devet regionalnih odbora u Bosni i Hercegovini, kao i “Merhametove” organizacione jednice u Švedskoj, Norveškoj i Njemačkoj, a pozvali smo i naše partnerske organizacije i institucije u Bosni i Hercegovini i inozemstvu da podrže našu akciju, kako bismo prikupili što veću pomoć ugroženim građanima Palestine – kazao je Vrbanjac.

Podsjetio je da je “Merhamet” u nekoliko navrata, u kriznim vremenima i situacijama po narod Palestine organizirao slične humanitarne akcije.

Tokom jedne od takvih akcija, “Merhamet” je, uz solidarnu pomoć građana Bosne i Hercegovine, obezbijedio pomoć u iznosu od 300.000 KM. Zahvaljujući tim sredstvima, kupljeno je pet moderno opremljenih sanitetskih vozila, koje je “Merhamet” dostavio palestinskom narodu u pojasu Gaze.

Cilj nam je da i ovog puta, uz pomoć građana BiH u zemlji i dijaspori, kao i naših partnerskih organizacija prikupimo što veću pomoć ugroženom narodu Palestine. Saosjećamo sa njihovim nevinim žrtvama i osuđujemo svako nasilje koje se trenutno provodi nad palestinskim narodom. Pozivam građane Bosne i Hercegovine u zemlji i dijaspori da još jednom pokažu solidarnost sa stradalnicima u Palestini – kazao je Vrbanjac.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.