Utorak, 23 Jula

Merhamet podijelio električne šporete i pakete za 40 porodica čije su kuće stradale u poplavama

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Muslimansko dobrotvorno društvo „Merhamet“, u saradnji sa „Merhametom“ Švedske, obezbijedio je električne šporete i prehrambene pakete za 40 porodica čije su kuće stradale u nedavnim poplavama.

Šporeti i paketi podijeljeni su porodicama u četiri općine koje su najviše pogođene poplavama, Općinama Ilidža, Trnovo, Konjic i Jablanica.

Pomoć dijaspore

Pomenutu donaciju dobile su ugrožene porodice u mjestima: Otes, Breoca, Osjek (općina Ilidža), Pendečići, Gračanica, Šabići, Deliješ (općina Trnovo), potom Ribari, Džajići, Brđani, Boždarevići Donje selo (Općina Konjic) te u mjestima Djevor, Ravna, Donja Jablanica, Dragan Selo, Slatina, Dobrinja i Bukov Pod (općina Jablanica). 

Ovu pomoć, vrijednu 120.000 švedskih kruna obezbijedio je „Merhamet“ Švedske.

Porodicama iz četiri općine dostavljeni i prehrambeni paketi (Foto: Merhamet)

– Sredstva za ovu akciju „Merhamet“ Švedske prikupio je zahvaljujući Bosancima i Hercegovcima koji žive i rade u Švedskoj. Ponosan sam na to što su naši ljudi uvijek spremni da pomognu svojim sunarodnicima u Bosni i Hercegovini, a to su pokazali mnogo puta. Posebno se njihova humanost potrđuje u kriznim situacijama, poput ove kada su našu zemlju pogodile poplave – izjavio je predsjednik „Merhameta“ Švedske Fehim Halilović.

Osim Halilovića, podjeli električnih šporeta i prehrambenih paketa, vrijednih po 100 KM, prisustvovao je i predsjednik HO „Merhamet“ MDD Kenan Vrbanjac te direktor Regionalnog odbora „Merhameta“ Sarajevo Munib Bujak.

– Zahvaljujem se „Merhametu“ Švedske na ovoj vrijednoj pomoći našim građanima čiji su domovi stradali u nedavnim poplavama. Inače, Muslimansko dobrotvorno društvo „Merhamet“ se odmah uključilo tokom elementarnih nepogoda i djelovao je interventno. Na terenu su bile „Merhametove“ ekipe, pratile odvijanje situacije i bile u stalnom kontaktu sa lokalnih službama civilne zaštite, tako da smo odradili veliki i značajan posao tokom poplava – kazao je Vrbanjac.   

(Izvor: Press Merhamet)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.