Utorak, 23 Jula

Merhamet Norveške osigurao drva za ogrjev socijalno ugroženim porodicama u BiH

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: N.Š.K.

Muslimansko dobrotvorno društvo „Merhamet“ podijelilo je drva za ogrjev socijalno ugroženim porodicama u Bosanskoj Gradišci i Tesliću, Maglaju, Sarajevu, Travniku, Tuzli i Zenici. Akciju „Drva za ogrjev“ organizirao je „Merhamet“ Norveške.

„Kao i mnogo puta do sada, Bosanci i Hercegovci u Norveškoj pokazali su solidarnost sa našim građanima u Bosni i Hercegovini kojima je potrebna pomoć. Oni su se i ovoga puta odazvali na poziv „Merhameta“ Norveške da se priključe akciji „Drva za ogrjev“ te da zajednički prikupimo sredstva i najugroženijim porodicama u Bosni i Hercegovini obezbijedimo drva za ovu zimu“, kazao je predsjednik „Merhameta“ Norveške Adnan Spahić.   

(Foto: MDD Merhamet)

Predsjednik HO „Merhamet“ MDD Kenan Vrbanjac zahvalio se „Merhametu“ Norveške na organiziranju još jedne od brojnih humanih akcija kako bi se pomoglo ugroženim porodicama u našoj zemlji.

„Ovo je još jedna potvrda da je „Merhamet“ jedna velika i dobro organizirana porodica. Osim naših regionalnih i osnovnih odbora širom Bosne i Hercegovine, značajne su i aktivnosti naših organizacionih jedinica u zapadnoj Evropi, poput „Merhameta“ Norveške, koje su u prošloj godini prikupile pomoć za građane Bosne i Hercegovine vrijednu blizu milion KM“, kazao je Vrbanjac.

(Izvor: MDD Merhamet)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.