Utorak, 23 Jula

Merhamet Njemačke u 2021. godini osigurao pomoć građanima BiH vrijednu 330.000 KM

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Organizirana je podjela 2.235 novogodišnjih paketića za djecu u Jajcu, Jezeru, Šipovu i Mrkonjić Gradu, bez obzira na njihovu nacionalnu pripadnost.

Autor: Megafon.ba

“Merhamet” Njemačke, uz podršku Bosanaca i Hercegovaca koji žive i rade u toj zemlji, u 2021. godini obezbijedio je pomoć za socijalno ugrožene građane vrijednu oko 330.000 KM. Pomoć je podijeljena širom BiH, posredstvom krovne organizacije HO “Merhamet” MDD. 

POMOĆ NARODNIM KUHINJAMA

Samo za ramazansku akciju, “Merhamet” Njemačke obezbijedio je 82.000 KM, a pomoć je bila namijenjena za rad “Merhametovih” narodnih kuhinja u BiH, odnosno pripremu obroka za korisnike kuhinja i migrante, za nabavku 1.380 prehrambenih paketa za socijalno ugrožene porodice, a u akciji “Kinderkarawane”, koju “Merhamet” Njemačke organizira svake godine, prikupljeno je oko 25.000 KM namijenjenih za pomoć djeci iz porodica koje su u stanju socijalne potrebe.

Pomoć Romima u Stocu i Mostaru (Foto: HO Merhamet)

“Merhamet” Njemačke je, između ostalog, organizirao i novogodišnju akciju u okviru koje je obezbijeđeno 2.235 novogodišnjih paketića za djecu uzrasta od 3 do 13 godina. Paketići su podijeljeni djeci tog uzrasta u Jajcu, Jezeru, Šipovu i Mrkonjić Gradu, bez obzira na njihovu nacionalnu pripadnost. Ukupna vrijednost pomenutih paketića iznosila je oko 33.000 KM.

“Merhamet” Njemačke obezbijedio je i brojne druge vrste pomoći, poput stipendija za djecu iz siromašnih porodica, građevinski materijal za obnovu ruiniranih kuća socijalno ugroženih porodica, sredstva za protezu za demobilisanog borca te za liječenje pojedinih osoba. 

ZAHVALNOST DONATORIMA

Predsjednik HO “Merhamet” MDD Kenan Vrbanjac zahvalio se “Merhametu” Njemačke na značajnoj pomoći koju je obezbijedio za socijalno ugrožene porodice u BiH i izrazio zadovoljstvo što je i u 2021. godini potvrđeno da je “Merhamet” jedna velika i dobro organizirana porodica, kojoj pripada i “Merhamet” Njemačke.

Direktorica “Merhameta” Njemačke Edina Kadirić je izrazila zahvalnost Bosancima i Hercegovcima i svim ostalim donatorima u Njemačkoj koji godinama podržavaju “Merhametove” akcije čiji je cilj pomaganje građana BiH koji su u stanju socijalne potrebe.

(Izvor: Saopćenje Merhamet)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.