Subota, 22 Juna

Klub Hrvata u Domu naroda Parlamenta FBiH najoštrije osuđuje prijetnje Čoviću i Tadiću i traže hitnu istragu

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Izaslanici Kluba Hrvata u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH najoštrije osuđuju prijetnje smrću koje su na Facebook stranici Županijskog odbora HDZ-a Zeničko – dobojske županije upućene Draganu Čoviću, predsjedniku HDZ-a BiH i predsjedatelju Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i lvi Tadiću, predsjedniku ŽO HDZ ZDŽ i predsjedniku Kluba Hrvata u Domu naroda Federacije BiH.

„Od istražnih tijela, prije svih Federalne uprave policije tražimo da žurno istraži  prijetnje smrću visokim dužnosnicima hrvatskog naroda, među kojima je i Ivo Tadić, predsjednik Kluba Hrvata. Žurna istraga i primjereno kažnjavanje počinitelja posebno su važni u aktualnom političkom trenutku, u kojemu se pokušava postići dogovor oko izmjena Izbornog zakona BiH“, ističu izaslanici Kluba Hrvata u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH.

Podsjećaju i da ovo nije prva prijetnja upućena Ivi Tadiću, predsjedniku Kluba Hrvata kojemu  je 2011. godine nakon prijetnji smrću postavljen eksploziv pod automobil.

„Dodatan je to razlog zbog kojeg tražimo angažiranje istražnih tijela, od Federalne uprave policije do mjerodavnih tužiteljstava na rasvjetljavanju ovog slučaju, pronalasku i kažnjavanju odgovornih“, poručili su izaslanici iz reda hrvatskog naroda u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH.

(Izvor: Press Doma naroda Parlamenta FBiH)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.