Utorak, 23 Jula

Još mandat pa penzija: 62-godišnjaci Izetbegović, Čović i Špirić na čelu Doma naroda državnog Parlamenta

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Na konstituirajućoj sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine izabrano je rukovodstvo Doma. Predsjedavajući je Bakir Izetbegović (SDA) a zamjenici su Dragan Čović (HDZ BiH) i Nikola Špirić (SNSD).

Tako će ovaj politički trojac naredni mandat provesti u najvišem zakonodavnom tijelu države.

Špirić je i protekle četiri godine bio u zastupničkim klupama državnog Parlamenta, a Čović i Izetbegović bili su kolege u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine kao članovi iz reda bošnjačkog i hrvatskog naroda.

Izetbegović i Čović predsjednici su političkih stranaka iz kojih dolaze, SDA i HDZ-a BiH, a Špirić je član Glavnog odbora SNSD-a.

Cijeli su radni vijek proveli kao nosioci zakonodavnih, odnosno, najviših izvršnih funkcija u državi, a osim što su poslijeratni period konstantno „kolege u vlasti“ i vršnjaci su. Naime, sva trojica rođeni su 1956. godine (62 godine), tako da će pred kraj mandata koje su preuzeli istovremeno ispuniti i starosne uvjete za penziju.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.