Utorak, 23 Jula

Javne nabavke (samo) kod nas: Radovi na sanaciji „preko puta Predsjedništva“

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

U sarajevskoj općini Centar su sredinom oktobra sklopili ugovor sa jednom građevinskom firmom za posao uređenja pješačkih staza. Međutim, da bi znali o kojim se precizno lokacijama radi bilo bi potrebno opsežnije istraživanje jer u obavještenju o sklopljenom ugovoru, na portalu javnih nabavki u Bosni i Hercegovini (pokrenutom s ciljem transparentnosti informacija o javnim nabavkama), lokacija je formulirana na “zanimljiv” način i piše: „Izvođenje radova na sanaciji pješačkih staza preko puta Predsjedništva“.

Kako nije navedeno ni kojeg predsjedništva, s obzirom na nadležnost Općine Centar, pretpostavljamo da je riječ o zgradi Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Vrijednost radova je 99. 870 KM bez uračunatog PDV-a.

Kako smo već svjedočili „svečanom otvaranju trotoara“ kod zgrade Predsjedništva BiH, a bliže se lokalni izbori, možda nekom novom svečanom prigodom saznamo o kojoj tačno lokaciji je riječ u pomenutom projektu.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.