Nedjelja, Januar 29

Izlila se Spreča u Donjoj Lohinji u Gračanici

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: N. Š. K.

Rijeka Spreča se izlila i priobalno poplavila oko 10 hektara poljoprivrednog zemljišta u Donjoj Lohinji, u Mjesnoj zajednici Pribava. Saopćeno je ovo u najnovijem izvještaju Oparetivnog centra Kantonalne uprave civilne zaštite Tuzla u protekla 24 sata, sačinjenom do 8 sati jutros.

Vodostaj na brani HA Modrac jutros u 7 sati bio je 199,09  m.n.m., (tačka preljeva je 200 m.n.m.). U odnosu na mjerenje prije 24 sata nivo je niži za 11 cm. Ispust kroz temeljne otvore iznosi 56,27 m3/s, saopćeno ej iz operativnog centra KUCZ Tuzla.

(Izvor: Kantonalna uprava civilne zaštite Tuzla)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.