Utorak, 23 Jula

Izetbegović o napadu Huse Ćesira na snimatelja Žurnala: „On je napao kameru, nije napao čovjeka“

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Iako se reakcija iz vrha SDA očekivala još u četvrtak, nakon napada njihovog stranačkog kolege Huse Ćesira na fotoreportera Žurnala Adija Kebu, tek danas se o ovom slučaju oglasio predsjednik SDA Bakir Izetbegović, nakon sjednice Glavnog odbora stranke u Sarajevu.

Izetbegović je u izjavi za medije potpuno zanemario činjenicu da je riječ o fizičkom napadu i bahatosti njihovog stranačkog kolege prema fotoreporteru koji je obavljao svoj posao.

„Imali smo juče ili prekjučer incident, Huso Ćesir je napao kamermana. Ustvari on je napao kameru, nije dakle napao čovjeka, ali je otimao mu kameru, udarao po kameri. I onda se digla džefa, znate, sad svaki političar mora da se utrkuje u osudi Huse Ćesira. Naravno da ćemo i mi osuditi svaki vid nasilja, ali sada će tražiti da se čovjek isključuje iz stranke, da se sankcioniše. Kada novinari naprave sankcije i isključe iz udruženja novinara samo jednog takvog koji je u ovoj državi haosa itekako napravio haos u glavama ljudi, kojima istina nije sveta, koji uznemiravaju, koji u privatni život ljudi ulaze, svi mi znamo kako to funkcioniše, kakvog su nam jada napravili – kad takvog jednog isključe, onda ćemo i mi isključiti Husu Ćesira.

Huso Ćesir je zaslužan čovjek, dakle, bio je dobar borac, bio je dobar SDA-ovac, i sada je, vodi to dobro, ali znate iz dana u dan provokacije i popustili su mu živci i uradio je nešto što nije trebao uraditi“, kazao je Izetbegović novinarima u Sarajevu.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.