Utorak, 21 Maja

Iz UKC Tuzla i ove godine sanitetska podrška Maršu mira

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: N. Š. K.

U okviru obilježavanja 29. godišnjice genocida nad Bošnjacima zaštićene zone UN Srebrenica i organizacije “Marša mira”, u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla održan je sastanak direktora UKC Tuzla, prof. dr. Šekiba Umihanića i predstavnika organizacionog odbora Marša mira.

Tokom sastanka razgovarano je o učešću ekipa UKC Tuzla i sanitetskoj podršci tokom “Marša mira”.

Prema riječima članova organizacionog odbora, “Marš mira” će i ove godine biti jedna od najmasovnijih aktivnosti u okviru obilježavanja godišnjice genocida, a kako se očekuje više hiljada učesnika vrlo je važno prisustvo ljekara i sanitetskih ekipa koje bi mogle ukazati lječničku pomoć i u slučaju potrebe obezbjediti transport sanitetskim vozilima do zdravstvene ustanove.

Direktor UKC Tuzla je istakao da Univerzitetski klinički centar Tuzla svake godine aktivno učestvuje obezbjeđujući sanitetsku podršku tokom aktivnosti u okviru obilježavanja godišnjice genocida, te da je i sam tokom predhodne dvije godine bio koordinator ljekarskih ekipa tokom održavanja “Marša mira”, te da će kao direktor ove ustanove pružiti maksimalnu pomoć i podršku tokom realizacije aktivnosti obilježavanja 29. godišnjice.

(UKC Tuzla)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.