Nedjelja, 21 Aprila

Iz Ekonomskog fakulteta Sarajevo ogradili se od stavova profesorice Sabine Silajdžić

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Nakon javnih istupa profesorice Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, Sabine Silajdžić o 9. januaru i 1. martu, iz Uprave fakulteta oglasili su se saopćenjem za javnost u kojem se ograđuju od stavova uposlenice. Saopćenje prenosimo u nastavku:

„S obzirom na mnogobrojne medijske upite u povodu javnih istupa zaposlenika Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, želimo istaknuti da stavovi članova naše akademske zajednice, izneseni u javnim istupima i to u slučajevima kada zvanično ne predstavljaju Fakultet, jesu njihovo lično mišljenje, a ne zvaničan stav Institucije.

Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu se ograđuje od pojedinačnih stavova zaposlenika iznesenih u njihovim javnim istupima ili putem njihovih privatnih kanala i profila na društvenim mrežama, te naglašavamo da isti ne predstavljaju zvaničan stav naše institucije.

Službene izjave Fakulteta isključivo se objavljuju putem naših zvaničnih kanala komunikacije“, saopćeno je.

(Izvor: Ekonomski fakulteta UNSA)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.