Ponedjeljak, 22 Aprila

GRANICE MOGUĆEG Šokantna ispovijest Joze K.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Jozo K. (30) iz Crkavice kod Visokog tvrdi da je bio otet od bića koja nisu s naše planete. Njegov je nestanak prije nekoliko dana prijavila supruga K.S. nakon što ga nije našla u bašti gdje je otišao poroviti krompir. Kada ga nije bilo ni u obližnjoj kladionici, kaže da je tek tad bila sigurna da se nešto loše dogodilo.

U želucu nije bilo tragova telećeg mesa

Jozo.K. za naš je magazin ispričao kako su ga „bića“ nasilno unijela u brod koji mu je ličio na svemirski i da su potom tri dana ispitivala njegove mentalne i fizičke sposobnosti.

„Priključili su mi kablove na glavu i postavljali mi razna pitanja. Pitali su me kolika mi je plata? Kad im rekoh 600 KM, zanimalo ih je kako mogu da hranim maloljetno dijete i nezaposlenu ženu s tim parama? Rekoh i da imam kredit. Nije im bilo jasno kako vraćam rate kredita, živim cijeli mjesec i još imam auto. Vrhunac njihovog zaprepaštenja je bio kad sam im rekao da idem na more svake godine“, ispričao nam je Jozo.K.

„Uzeli su mi uzorak hrane iz želuca i pozvali još dva stručnjaka da utvrde kako je moguće da nema tragova telećeg mesa, samo na mahove pilećeg. Izračunali su u bobu da sam prošli mjesec potrošio 1.300 KM, a zaradio 600 KM. Tad im, mislim, ništa nije bilo jasno“ priča nam Jozo.K.

„Kad sam im rekao da ganjam kredit da kupim stan, vidio sam da su se zaledili. Ne znam zašto, ali znam da je to bio vrhunac njihovih saznanja šta god da su ispitivali. Skidoše s mene one kablove, pomogoše mi da ustanem. Jedan mi popravi kragnu na jakni“.

Vanzemaljci su naši prijatelji

Jozo.K. kaže da su mu nakon ispitivanja čak i pivu dali da popije.

„Otvoriše se vrata broda i ugledah svoje krompirište. Istrčim brzo dok se nisu predomislili. I sad, kad mi se sve sleglo u glavi, želim da vam kažem da se ne plašite vanzemaljaca jer oni samo žele od nas da uče“, poručio je Jozo.K. našim čitateljima.

* Priča je satiričnog karaktera i ima za cilj ukazati na apsurde u socijalnom sistemu BiH

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.