Subota, 25 Maja

Gradačac među gradovima u TK koji imaju izbore za predstavnike mjesnih zajednica

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: N. Š. K.

Prema Odluci Gradskog vijeća Grada Gradačac, izbori za organe mjesnih zajednica bit će održani u nedjelju 28. januara 2024. godine.

Komisija za provođenje izbora za članove vijeća mjesnih zajednica je nakon održanih zborova po mjesnim zajednicama analizirala pristigle izvještaje te konstatovala da su zborovi uspješno održani u 29 mjesnih zajednica na teritoriji grada Gradačac, saopćeno je iz Gradske uprave.

Iako su statutima općina i gradova uglavnom propisani transparentni izbori za prestavnike i mjesnih zajednica, brojne su sredina u kojima se u praksi izbori ne održavaju, te građani nemaju priliku iskoristiti zakonsko pravo da biraju svoje lokalne predstavnike.  

(Izvor: Grad Gradačac)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.