Utorak, 23 Jula

Franjo Topić pozvao Hrvate da se vrate u Sarajevo

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

“Imamo Hrvata koji svaki dan dolaze na posao ovdje iz Travnika, Viteza. Pa to je bezveze. To vam je minimum tri, četiri sata u autu. Umorite se, izgubite pola radnog vremena u autu. Umjesto da se dosele ovdje“, kaže profesor Topić.

Autor: Megafon.ba

Počasni predsjednik Hrvatskog kulturnog društva Napredak, jedan od najznačajnijih intelektualaca u Bosni i Hercegovini, profesor Franjo Topić, govoreći za BHRT u kontekstu aktuelnih dešavnja u Bosni i Hercegovini kazao da u Sarajevu Hrvati mogu nesmetano živjeti.

SARAJEVO JE VRLO VAŽNO

Tu su sjedište nadbiskupije, franjevačke provincije Bosna srebrena, sestara pet vrsta, Napredak ima sjedište u Sarajevu, Katolički školski centar.

„Nameće se kod nekih Hrvata da se ne može živjeti u Sarajevu, a ja ponavljam: Nikakvi se opći interesi ne mogu obraniti, promovirati bez glavnog grada… Sarajevo je vrlo važno. Sarajevo je postalo „evropski Jeruzalem“ i s te strane mislim da je šteta povlačiti se. Ja pozivam Hrvate koji god mogu da se ovdje dosele. Imamo Hrvata koji svaki dan dolaze na posao ovdje iz Travnika, Viteza. Pa to je bezveze. To vam je minimum tri, četiri sata u autu. Umorite se, izgubite pola radnog vremena u autu. Umjesto da se dosele ovdje“, kazao je profesor Topić.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.