Utorak, 23 Jula

FERK: Cijene struje iste do daljnjeg

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: N. Š. K.

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine (FERK) na današnjoj sjednici Mostaru je većinom glasova odlučila da se razmatranje Prijedloga cijena za snabdijevanje krajnjih kupaca kod javnog snabdjevača JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo skine s dnevnog reda. 

FERK je danas usvojila Nacrt opštih uslova za isporuku i snabdijevanje električnom energijom, Nacrt pravilnika o metodologiji za utvrđivanje naknada za priključenje na distributivni sistem i priključenje na zatvoreni distributivni sistem, Nacrt pravilnika o metodologiji za utvrđivanje tarifa za korištenje distributivne mreže i Nacrt pravilnika o metodologiji za utvrđivanje tarifa za korištenje zatvorenog distributivnog sistema.

O ovim će nacrtima biti održane javne rasprave 2. i 3. jula.

Podsjetimo, FERK 29. aprila nije dala saglasnost JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo na prijedlog cijena snabdijevanja krajnjih kupaca kod javnog snabdjevača.

Utvrdili su, kako je saopćeno tada, da prijedlog nije u skladu sa metodologijom za utvrđivanje cijena za snabdijevanje električnom energijom krajnjih kupaca kod javnog i rezervnog snabdjevača. Nakon toga je Elektroprivreda poslala novi prijedlog, koji je trebalo da bude razmatran na današnjoj sjdnici, ali je kako je saopćeno iz FERK-a, prijedlog skinut s dnevnog reda sjednice.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.