Srijeda, 29 Maja

Federalna vlast se još uvijek u restoranima hrani po cijenama iz 2009. godine

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Godina je 2021. ali ugostiteljske usluge u restoranima gdje se hrani federalna izvršna i zakonodavna vlast još uvijek su po cijenama formiranim u februaru 2009. godine!?  

Na ovu, najblaže rečeno neekonomsku računicu, kojom se rukovode u Službi za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine a koja upravlja ugostiteljskim servisom, upozorili su revizori Ureda za reviziju institucija u FBiH u najnovijoj reviziji u Službi za 2020. godinu.

Manjak namire poreski obveznici

Ovakvo poslovanje davno nije propalo samo zato što se plate za 63 zaposlena (od 69 sistematizovanih radnih mjesta) u ugostiteljskom servisu finansiraju iz Budžeta.

Dakle, računi funkcionera koje plate u restoranima pokrivaju samo troškove nabavke sirovina i robe. Sve ostalo plaćaju porezni obveznici.

Ugostiteljski servis kojim upravlja Služba za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine, obuhvata 22 bifea i tri kuhinje, smještene u prostorima u zgradi Vlade Federacije BiH (u zgradi Energoinvesta), zgradi Parlamenta Federacije BiH i Federalnog ministarstva finansija u Sarajevu.

Jelovnik restorana Vlade FBiH 5. oktobra.2020. godine, objavljen na društvenim mrežama (Foto: Radiosarajevo)

Revizori navode da je Služba u decembru 2019. godine pokrenula inicijativu za izmjene cjenovnika ali do danas je na snazi isti cjenovnik iz 2009. godine.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.