Subota, 22 Juna

Epidemiološka situacija u BiH: najnovije statistike razlog su za oprez

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Situacija na terenu nalaže obavezno poštivanje preporuka za prevenciju od zaraze koronavirusom

Autor: M.V.

U Bosni i Hercegovini, sudeći prema podacima koji svakodnevno pristižu iz zdravstvenih ustanova, pandemija virusa Covid – 19 ne smiruje.

Tokom jučerašnjeg dana zabilježen je rekordan rast novooboljelih, čak 289 osoba, od čega 186 u Federaciji Bosne i Hercegovine i 103 u bh. entitetu Republika Srpska.

U junu je, sudeći prema statistikama, epidemiološka situacija bila lošija nego u aprilu, nedugo nakon proglašenja stanja nesreće u BiH.

Broj oboljelih u BiH po mjesecima:

Mart: 408

April: 1349

Maj: 753

Juni: 1.943

Juli: 798

Prema podacima koje evidentira Ministarstvo civilnih poslova BiH, do 3. jula je u Bosni i Hercegovini potvrđen 4.962 slučaj zaraze virusom Covid -19. 

Pandemija koronavirusa u BiH je do sada odnijela 191 život u oba bh. entiteta. Izliječeno je 2.550 osoba.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.