Utorak, 23 Jula

Dok se drugi masovno vakcinišu mi kupujemo dodatne krevete za izolatorij na Podhrastovima

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ohrabruje bar podatak da nabavka pet dodatnih kreveta za izolatorij na Podhrastovima ide redovnom procedurom pa samim tim kreveti nisu procijenjeni kao hitna potreba.  

Autor: Megafon.ba

Danima iz zdravstvenih institucija i kriznih štabova u Federaciji Bosne i Hercegovine, upozoravaju stanovništvo na pogoršanu epidemiološku situaciju, moguće i zbog novih sojeva virusa COVID – 19 detektovanih i u našoj zemlji. Podsjetimo i na to da Bosna i Hercegovina (osim određenih doza nabavljenih u RS-u) još uvijek nije počela sa sistemskom i masovnom imunizacijom stanovništva.

Pripreme za eventualne nove pacijente

Direktorica Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu (KCUS) dr. Sebija Izetbegović, prije nekoliko dana je saopćila da zbog velikog broja pacijenata sa teškom kliničkom slikom smještenih u izolatoriju na Podhrastovima, jedan segment koji se odnosi na opservaciju pacijenata izmještaju u prostorije KCUS-a.

Kao razlog je navela potrebu da se u izolatoriju oslobodi mjesto za eventualne nove hospitalizacije.  

Danas su (26. februara) iz KCUS-a pokrenuli nabavku dodatnih pet kreveta za izolatorij, međutim, ohrabruje bar činjenica da nabavka ovih kreveta (ukupno 17.500 KM bez PDV-a), s obzirom na rokove (10. marta otvaranje ponuda nakon čega tek slijedi procedura odabira, sklapanja ugovora i eventualni žalbeni rok), po svemu sudeći nije ocijenjena kao hitna.

Megafon.ba 

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.