Utorak, 23 Jula

Direktor Panonike Porobić: Zbog pandemije manje stranih turista ali kao i prošle godine, očekujemo brojne turiste iz BiH

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Turistički kompleks Panonskih jezera u Tuzli otvoren je danas za posjetioce. Uprava Panonike očekuje povećan broj posjatilaca iz BiH. Angažirano 40 Covid redara koji će brinuti o poštivanju epidemioloških mjera.   

Autor: N. Š. K.

Otvaranje i ovogodišnje sezone na Panonskim jezerima u Tuzli počinje u okolnostima pandemije virusa Covid -19 ali, kako je za Megafon rekao direktor JKP Pannonica Maid Porobić, prošle su godine upravo zbog cijele situacije imali povećan broj posjeta turista iz svih krajeva Bosne i Hercegovine.

„Iskustvo od prošle godine, kada smo radili pod uvjetima restriktivnih mjera zbog pandemije, govore nam da smo tada na Panonici imali veliku posjetu domaćih turista. Nadamo se da će i ove godine biti tako, posebno zbog kvaliteta usluge i sigurnosti koju nudimo.

Stižu prvi gosti iz Hrvatske i Srbije

Možemo ispoštovati pravila distance od dva metra koje će nadzirati 40 Covid redara, naravno uz ostalo osoblje, spasioce i zaštitare.

Panonska jezera u augustu 2020. godine (Foto: Pannonica)

Nažalost, određena ograničenja za strane turiste iz Zapadne Evrope nisu povoljna za nas ali očekujemo turiste iz susjednih zemalja. Već imamo najave organizovanih posjeta iz Srbije i Hrvatske, tačnije iz zapadnog dijela Srbije i istočne Slavonije“, kazao je Porobić.

Kompleks slanih Panonskih jezera u centru Tuzle je spreman i danas je (1. juna) otvoren za ljetnu sezonu 2021. godine.

Kompleks Panonike prostire se na površini 7,5 ha, na kojima su smještena tri slana jezera, slapovi sa kaskadama i dva bazena. Organizovane su službe spašavanja iz vode i pružanje hitne pomoći, nadzor nad sprovođenjem preventivnih mjera protiv širenja korona virusa, ugostiteljski objekti.

Gosti imaju priliku posjetiti i Arheološki park – Neolitsko sojeničko naselje i Geološke postavke Panonika koje svjedoče o kontinuitetu života i fascinantnoj geološkoj prošlosti tuzlanskog kraja.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.