Subota, 22 Juna

Dan državnosti BiH i u Banja Luci: SDP BiH organizirao svečanu akademiju

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

U organizaciji Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine u Banja Luci je večeras organizirana svečana Akademija povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine sa koje je građanima poručeno da „SDP svaki dio Bosne i Hercegovine posmatra na isti način i nikada neće odustati od borbe za Bosnu i Hercegovinu po mjeri svih njenih građana!“

Prvi put u postdejtonskoj Bosni i Hercegovini u Banjoj Luci je obilježen Dan državnosti BiH, a domaćin svečane akademije bio je Vojin Mijatović.

Bosne i Hercegovine ima i u Banja Luci

Gosti su došli iz cijele Bosne i Hercegovine, među njima su bili akademik Slavo Kukić, Vehid Šehić, Građanski forum Tuzla, Alija Tabaković iz Srebrenice, Nermin Nikšić, predsjednik SDP BiH i brojni drugi.

Svečana akademija u Banja Luci povodom 25. novembra, Dana državnosti BiH (Foto: Fb SDP BiH)

Potpredsjednik SDP BiH Vojin Mijatović je u obraćanju prisutnima kazao da on nije glavna faca već da su to svi ljudi koji su pokazali da BiH ima i u Banja Luci te da će nakon narednih izbora u NSRS-a biti postavljena zastava BiH koju niko neće skloniti.

“Kada sam krenuo ovdje moje dijete mi je reklo ‘Sretno’. Borim se za nju. Borim se za vašu djecu da žive u prosperitetnoj i jednakoj državi za sve”, izjavio je Mijatović.

Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić kazao je da je prošlost domovine zalog da djeca žive u jedinstvu, a ne u podjelama te da ni milimetra neće odstupiti od svojih principa.

“Svoj cilj neće ostvariti, BiH neće podijeliti. Antifašisti su znali svoj cilj, nisu ga se htjeli odreći ni pod koju cijenu. Naša vizija je jedna i jedinstvena, naše sudbine su neraskidive i samo zajedno se možemo izboriti za dobro svih. Samo zajedno možemo sve, a zavađeni smo samo lagan plijen”, kazao je Nikšić. Pozvao je sve da se takmiče u tome da budu bolje komšije, stručnjaci, da se takmiče da budu bolji ljudi, rečeno je na večerašnjoj svečanoj akademiji u Banja Luci.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.