Utorak, 23 Jula

Četiri godine zatvora za pokušaj ubistva novinara Vladimira Kovačevića

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Marko Čolić, jedan od napadača na banjalučkog novinara Vladimira Kovačevića u augustu prošle godine, u Okružnom sudu u Banjoj Luci osuđen je danas na četiri godine zatvora za pokušaj ubistva.

Kovačević je 26. avgusta prošle godine brutalno pretučen a kao napadači su optuženi Marko Čolić i Nedeljko Dukić.

Drugi osumnjičeni napadač Dukić, još uvijek je u bjekstvu.

Kako smo pisali u prošlogodišnjem tekstu Ušutkivanje metalnim palicama: Brutalno pretučen novinar BN TV Vladimir Kovačević, bio je to jedan od brutalnijih napada na novinare u Bosni i Hercegovini kojeg je tužilaštvo okvalificiralo kao pokušaj ubistva.

U nastavku pročitajte cijelo saopćenje objavljeno na zvaničnoj internet stranici Okružnog suda Banja Luka:

„Okružni sud u Banjaluci je dana 12.07.2019. godine, objavio presudu kojom je optuženi M.Č. oglašen krivim zbog krivičnog djela ubistvo u pokušaju iz člana 124. stav 1. u vezi sa članom 22. i članom 37. Krivičnog zakonika Republike Srpske, pa ga je sud, uz primjenu istih zakonskih propisa, te uz primjenu članova 41, 42, 46, 52, 53. i 54. Krivičnog zakonika Republike Srpske osudio na kaznu zatvora u trajanju od 4 (četiri) godine u koju se uračunava vrijeme provedeno u pritvoru počev od dana 11.09.2018. godine od 19:00 časova, pa dok isti ne bude ukinut. Na osnovu člana 108. stav 3. Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske oštećeni se sa imovinsko pravnim zahtjevom upućuju na parnični postupak. Istom presudom je na osnovu člana 72. i člana 82. stav 2. Krivičnog zakonika Republike Srpske optuženom izričena mjeru bezbjednosti oduzimanja predmeta i to: metalna teleskopska palica“ saopćeno je iz Okružnog suda.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.