Utorak, 21 Maja

Čestitka premijera Halilagića povodom Međunarodnog dana Roma

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Povodom 8. aprila, Međunarodnog dana Roma premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić uputio je čestitku u kojoj se kaže:

„U ime Vlade Tuzlanskog kantona i u svoje ime svim Romima upućujem iskrene čestitke u povodu 8. aprila Međunarodnog dana Roma.

Ovaj Dan prilika je da još snažnije iskažemo naše opredjeljenje za stvaranje što kvalitetnijih uslova za život Roma i njihov položaj u bosanskohercegovačkom duštvu.

Mi u Tuzlanskom kantonu možemo biti zadovoljni činjenicom da su posljednjih godina učinjeni značajni iskoraci u tom pravcu, a posebno u oblasti obrazovanja romske djece. Izučavanje romskog jezika u osnovnim školama u našem kantonu pionirski je projekat na kojem radimo. Trenutno smo u završnoj fazi i očekujem da ćemo u određenim školama već sa početkom nove školske godine imati predmete romskog jezika. To će nesumnjivo doprinijeti očuvanja kulturnog identiteta Roma.

Ključan partner u tim aktivnostima bile su nam romske nevladine organizacije koje djeluju u Tuzlanskom kantonu.

Vjerujem da ćemo stalnim unapređenjem naše saradnje i u narednom periodu postizati još bolje rezultate“, kaže se u čestitci preijera Halilagića.

(Odjeljenje za informisanje Vlade TK)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.