Utorak, 23 Jula

Borell nakon sastanka u Briselu: Nećemo dozvoliti bilo kakav pokušaj podjele BiH

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Podržavamo jedinstvenu i suverenu BiH i pozivamo sve političare da sjednu za pregovarački stol, kazao Borelj nakon sastanka u Briselu. Iako se ranije govorilo o mogućim sankcijama političarima u BiH, Borell nakon sastanka nije govorio o tome.

Autor: Megafon.ba

Nakon sastanka šefova diplomatija zemalja Evropske unije (EU) Briselu visoki predstavnik Evropske unije za vanjsku i sigurnosnu politiku Žozef Borelj (Josep Borrell) obratio se novinarima i kazao da su imali dugu raspravu o situaciji na zapadnom Balkanu.

„Situacija je ozbiljna. Zabrinuti smo što ne koriste neizbornu godinu za Izmjene izbornog zakona, dok s druge strane neki političari koriste ovu priliku za retoriku podjela. Bilo koji pokušaj da se zemlja podijeli stvoriti će problem i to nećemo dozvoliti. Moram ponoviti da mi podržavamo jedinstvenu i suverenu BiH, i pozivamo sve političare da sjednu za pregovarački stol“, izjavio je Borelj.

Iako se ranije govorilo o mogućim sankcijama političarima u BiH, Borell nakon sastanka nije govorio o tome.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.