Četvrtak, 13 Juna

Bivši direktor Elektroprivrede BiH, sada sa svojom firmom, dobio posao u Elektroprivredi BiH

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Piše: Nermina Šunj – Kušljugić

Posao vrijedan pola miliona maraka za nabavku blade servera za data centar Javnog preduzeća (JP) Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo, dobile su dvije sarajevske kompanije, SYS Company d.o.o. i Meganet d.o.o. Sarajevo.

Ukupna vrijednost okvirnog sporazuma je 449.137 KM bez PDV-a a ugovor je potpisan 19. juna 2020. godine.

S partnerima do unosnog posla

SYS Company d.o.o. je IT kompanija koja godinama posluje na tržištu BiH, a između ostalog su dio konzorcija ovlaštenog partnera Microsofta koji trenutno iznajmljuju licence za potrebe institucija Bosne i Hercegovine.

Meganet je u vlasništvu Elvedina Grabovice, bivšeg generalnog direktora Elektroprivrede BiH, kojeg je na tu funkciju 2011. godine imenovala Vlada FBiH predvođena SDP-om, odnosno, u vrijeme kada je federalni premijer bio Nermin Nikšić (SDP).

Grabovica je na čelu javnog preduzeća bio do 2015. godine i imenovanja novog menadžmenta, kada ga je na čelu kompanije naslijedio Bajazit Jašarević (SDA). Jašarevića je u februaru ove godine, na prijedlog DF-a, na toj funkciji zamijenio stranački kolega Admir Andelija.

Odmah nakon odlaska iz Elektroprivrede Grabovica, uz angažman na sarajevskom Ekonomskom fakultetu, osniva svoju firmu Meganet d.o.o., a s tom će firmom 2017. godine, skupa sa Nerminom Nikšićem, njegovim bratom Mirsadom Nikšićem i dugogodišnjim menadžerom u privredi Edinom Hadžimahovićem, osnovati firmu CTK – Carbid alati d.o.o. Konjic o čemu smo prvi pisali odmah po osnivanju (link VIZIONAR: I Nikšić se otisnuo u privatni biznis).

U međuvremenu su u konjičkoj firmi CTK – Carbid alati promijenili vlasničku strukturu te među suvlasnicima više nema Hažimahovića, a raniji suvlasnički dio Nermina Nikšića vrijedan  66.666 KM, preuzeo je njegov sin.

 Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.