Utorak, 23 Jula

Birokratska briga u FBiH: Vladini podaci o kojima su raspravljali parlamentarci „stari“ 36 dana, od tada od koronavirusa preminula još 1.031 osoba!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Federalni parlamentarci 30. marta raspravljali o informaciji Vlade od 22. februara, uprkos tome što je broj umrlih i novooboljelih za to vrijeme drastično porastao.

Autor: M.V.

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na sjednici 25. februara 2021.godine u Mostaru, usvojila informaciju o epidemiološkoj situaciji COVID-19 u FBiH na dan 22. 2. 2021.godine. Tada su predložili naredbe i preporuke Kriznom štabu Federalnog ministarstva zdravstva i dostavili ih na razmatranje Parlamentu FBiH.

Predstavnički dom Parlamenta FBiH je tek na sjednici 30. marta 2021. godine razmatrao pomenutu informaciju.

Od tada je prošlo 36 dana!

Za to vrijeme se epidemiološka slika u Federaciji drastično pogoršala.

Tokom navedenih 36 dana broj novozaraženih je narastao za 26.987 dok se broj smrtnih slučajeva uvećao za 1.031.

Ukupan broj oboljelih od virusa COVID-19 u FBiH, 22. 2. 2021. godine bio je 83.127. Preminula je 2.631 osoba.

Podaci su preuzeti iz Informacije Vlade o epidemiološkoj situaciji.

Prema podacima Federalnog ministarstva zdravstva, 30. 3. 2021. godine, u FBiH je ukupan broj oboljelih bio 110.116 osoba dok je od posljedica koronavirusa preminulo ukupno 3.662 ljudi.

Uprkos ogromnom porastu novooboljelih i crnih brojki o smrtnosti koje se mijenjaju iz dana u dan, Federalna vlada, birokratski sporo, prati ove promjene a federalni parlamentarci su na sjednici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH 30. marta, raspravljali o „staroj informaciji“ a da to, također, nikome nije zasmetalo.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.