Utorak, 23 Jula

Banke će pravnim i fizičkim licima omogućiti tromjesečnu odgodu plaćanja kredita 

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Nakon pritiska Kriznog štaba privrednika u Federaciji Bosne i Hercegovine da se hitno donesu mjere koje će poslodavce i radnike zaštititi od neminovnih posljedica situacije izazvane pandemijom virusa Kovid -19, federalni premijer Fadil Novalić održao je danas u Sarajevu sastanak sa predstavnicima banaka koje posluju na području Federacije, Udruženja poslodavaca FBiH i Agencije za bankarstvo FBiH.

Dogovorene su mjere koje će poduzeti banke s ciljem omogućavanja povoljnijeg nastavka poslovanja privrednika.

Novalić je nakon sastanka kazao da je bankarski sektor u Federaciji likvidan i funkcionira bez problema.

„Fizičkim i pravnim licima banke će omogućiti moratorij, odnosno odgodu plaćanja kredita minimalno tri mjeseca. Agencija za bankarstvo i predstavnici banaka usaglasit će odluku i propisati procedure potrebne za realizaciju ovog dogovora“ izjavio je Novalić.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.