Utorak, 23 Jula

Američki Kongres potvrdio Bajdena za novog predsjednika  

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bajden je, tokom najnapetijih izbora u američkoj historiji, dobio povjerenje Amerikanaca za mandat 46 – og po redu predsjednika ove svjetske sile.

Autor: Megafon.ba

Na zajedničkoj sjednici oba doma Kongresa, Zastupničkog doma i Senata Sjedinjenih Američkih Država, nastavljenoj nakon dramatičnih nemira koje su izazvale pristalice odlazećeg predsjednika Donalda Trampa, potvrđena je izborna pobjeda Džo Bajdena.

Bajden je nakon potvrđivanja elektorskih glasova osvojio 306 a Tramp 232 elektora. Izborni prag je 270 glasova.

Time su se stekli uvjeti za inauguraciju novog američkog redsjednika koji će biti na čelu ove države naredne četiri godine.

Bajden je, tokom najnapetijih izbora u američkoj historiji, dobio povjerenje Amerikanaca za mandat 46 – og po  redu  predsjednika ove svjetske sile.

VEZANI TEKST: Dramatično u Vašingtonu: Trampove pristalice nasilno ušle u zgradu Kapitol

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.