Utorak, 23 Jula

Aktiviran plan da se u školama TK što veći broj djece uključi u sportske aktivnosti

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Ministri za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog Damir Gazdić i obrazovanja i nauke TK Ahmed Omerović održali su danas sastanak sa predstavnicima Pedagoškog zavoda TK, Sportskog saveza TK, Školskog sportskog saveza  i Savjeta za sport resornog ministarstva kako bi dogovorili aktivnosti u provođenju školskih sportskih takmičenja.

Naglasivši da je sastanak prije svega organizovan da bi se vidjelo sa kojom se problematikom susreću na terenu, ministar Gazdić je kazao da je namjera „uključiti što veći broj djece u sportske aktivnosti i pravilno i kvalitetno iskorištavanje vremena“.

Jedan od ciljeva današnjeg sastanka bilo je i imenovati radnu grupu koja će u skladu sa uočenim problemima iz dosadašnje prakse od školske 2023/24. prilagoditi provođenje takmičenja, u skladu sa propisima i trenutnim potrebama. Novina je da će nosilac ativnosti biti Školski sportski savez TK u saradnji sa Sportskim Savezom TK, saopćeno je iz Ministarstva za kulturu, sport i mladeTK.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.