Nedjelja, 21 Aprila

Ako mafijaši krenu po vas, tužioci i sudije, neće biti nikog da vas brani

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Na vrata porodica Adisa Šehovića i Davora Vujinovića danas su pokucali kolege policajci. Nejake ruke otvorile su vrata. Policajci su već skinuli šapke s glave i drže ih u nervoznim rukama. Riječi nisu bile potrebne. Krik iz prestravljenog ljudskog tijela koje se pridržava za vrata da ne padne od bola, još odzvanja zemljom.

Riječi su naslućene bezbroj puta, uz svaki ispraćaj sina, muža, oca, u treću smjenu da zavodi red na hladnim ulicama Bosne i Hercegovine. U kojima ubijaju djecu, studente i studentice, noževima bodu ljude zbog mobitela, šakama usmrte staricu zbog 50 KM.

Jutros su pucali na dvojicu časnih policajaca. Na državu, na sve nas.

Znali bi Adis i Davor da se brane. Znali su oni da mogu pucati kad se na njih zapuca, ali  nisu imali vremena. Pucalo se po njima krvnički, bez razmišljanja, bez straha od posljedica.

Nisu oni nabasali na sitne kriminalce sa šarafcigerima, već su ti sitni davno izrasli u opaku mafiju sa sofisticiranom tehnikom za krađu skupocjenih automobila. Naoružani su dugim cijevima. Monstrumi su to koji jedino poštuju zakon novca. Nikoga se ne plaše. Pucati u ljudsko meso njima je dio zadatka na koji su krenuli u gluho doba noći. Nije ih strah pucati u državu. Države se ne plaše. A ne plaše se jer su bili hapšeni, ali puštani na slobodu. Bili su osuđivani, ali blago, brzo su izašli na slobodu. Neki platili ležanje u zatvoru.  

Nekima nikada nije suđeno.

Nečiji predmeti zastarjeli su u ladicama tužilaca.

Nas „male ljude“ ubijaju ako im se nađemo na putu, ako vidimo ili znamo nešto što oni misle da ne bi trebali. Ali, mafiji mi nismo smetnja. Mafiji su smetnja ljudi od zakona.

Jutros su im zasmetali Adis i Davor ali pitanje je dana kada će to biti možda tužioci ili sudije.

Okomit će se na njih isti oni kriminalci koje ne smijemo ni zvati kriminalcima jer su zapravo slobodni ljudi. A zato jer njihovi predmeti kupe prašinu u tužilačkim ladicama ili „nema dovoljno dokaza“ da ih se smjesti tamo gdje im je mjesto.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.