Nedjelja, Januar 29

Akcija Magnet: Osobe pod istragom sumnjiče se za malverzacije s javnim nabavkama u KCUS-u

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Operativna akcija kodnog naziva “Magnet“ usmjerena je protiv osoba koje se sumnjiče za malverzacije u vezi s javnim nabavkama u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) tokom 2011. i 2012. godine – potvrđeno je Feni u Tužilaštvu Kantona Sarajevo (KS).

Pretrese u sklopu spomenute akcije vrše policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) na području Sarajeva, a po nalogu Tužilaštva KS.

Osobe koje su pod istragom ovog tužilaštva sumnjiče se za krivična djela – udruživanje radi činjenja krivičnih djela i zlupotrebu položaja ili ovlaštenja.

Iz Tužilaštva KS u ovom trenutku nisu mogli otkriti više detalja, budući da su pretresi u toku.

Prema nezvaničnim informacijama koje mediji prenose, za spomenuta krivična djela osumnjičeni su bivši direktor KCUS-a Faris Gavrankapetanović, nekadašnji premijer KS Fikret Musić, bivši kantonalni ministar zdravstva Zlatko Vuković i uposlenica KCUS-a Muvedeta Čedić.

(Izvor: FENA)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.