Srijeda, 29 Maja

Zvanično iz Tužilaštva BiH: Formiran predmet Milorad Dodik

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, počevši od odluke da srpski predstavnici bojkotiraju sudjelovanje u odlučivanju u državnim organima vlasti, preko odluka NSRS-a kojima negiraju snagu dopunu Krivičnog zakona BiH kojom se zabranjuje negiranja genocida, pa do pojedinačnih, svakodnevnih javnih istupa, uključujući i današnji u Predsjedništvu BiH, uznemirava javnost i ionako uzavrelu političku situaciju dovodi do usijanja.

Megafon.ba

Iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine danas je saopćeno da je formiran predmet koji se odnosi na Milorada Dodika (SNSD), člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, koji svakodnevno najavljuje određeni vid samostalnosti Republike Srpske, entiteta u ukviru Bosne i Herceovine.

„Sasvim je razumljiv interes javnosti za podnesene prijave protiv člana Predsjedništva, gospodina Milorada Dodika, koje su pristigle u posljednje vrijeme, posljednja dana 18.10.2021. godine. Radi blagovremene spoznaje Tužilaštvo Bosne i Hercegovine obavještava javnost da je već po primitku prve prijave formiran predmet i zadužen tužilac, a ostale prijave su također u radu“, saopćeno je danas iz Tužilaštva BiH.

(Izvor: Tužilaštvo Bosne i Hercegovine)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.