Četvrtak, 20 Juna

ZVANIČNO: Danas ništa od ugovora sa dobavljačima o nabavci vakcina za Federaciju BiH

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Veleprometnici Zavodu još nisu dostavili potrebnu dokumentaciju ali još nema zvaničnog pojašnjenja o kakvoj se dokumentaciji radi i šta je sporno: da li dobavljači ne ispunjavaju uvjete za posao ili je tačna nezvanična informacija da oklijevaju da se uopće upuste u posao.

Autor: N.K.

Od potpisivanja ugovora sa dobavljačima za nabavku vakcina protiv COVID-19 za Federaciju Bosne i Hercegovine, sudeći prema zvaničnoj informaciji iz Zavoda za javno zdravstvo FBiH, danas nema ništa.

Na upit Megafon.ba poslat Zavodu, da li će ugovori s dobavljačima danas biti potpisani a ako neće, da pojasne konkretne razloge kašnjenja s potpisivanjem te razloge brojnih, kontradiktornih i za javnost zbunjujućih informacija o ovom važnom pitanju, u vrijeme pogoršane epidemiološke situacije, na adresu naše redakcije pristiglo je zvanično saopćenje poslano i drugim medijima iz kojeg nismo saznali ništa što već nije poznato. Sudeći prema odgovoru, problem postoji i na vakcine ćemo još sačekati.

Saopćenjem iz Zavoda su zapravo potvrđene informacije koje su se pojavile u javnosti da veleprometnici oklijevaju s ponudom, međutim, do danas nije bilo jasnog i preciznog pojašnjenja šta je ključni problem i zbog čega je nastao zastoj u nabavci vakcina za FBiH.

Saopćenje iz Zavoda za javno zdravstvo FBiH prenosimo u cijelosti:

“Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH želi upoznati javnost sa poduzetim aktivnostima, a vezano za postupanje po zaključku Vlade Federacije od 11.03.2021. godine, kojim je zadužen da bez odlaganja zaključi ugovore za nabavu cjepiva sa veleprometnicima “MGM Farm” d.o.o. Kakanj i “Krajina Group” d.o.o. Banja Luka, a koje je odobrila Vlada Federacije BiH.

Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH odabrani veleprometnici NISU DOSTAVILI potrebnu dokumentaciju, kao ni konačnu ponudu neophodnu za zaključivanje ugovora ni nakon roka koji im je naznačen u dopisu (subota, 11.03.2021. godine do 11:00h), te stoga Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH nije mogao potpisati ugovore s istim.

O ovome je Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH izvijestio Vladu Federacije BiH u roku koji mu je postavljen kao krajnji rok za dostavu informacije (ponedjeljak, 15.03.2021. godine do 10:00h)”, navedeno je u saopćenju Zavoda za javno zdravstvo FBiH.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.