Utorak, 23 Jula

Željko Komšić prekinuo intervju nakon što je novinar Tanjuga rekao da ne priznaje genocid u Srebrenici

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić danas je prekinuo intervju za TV Tanjug, a povod za to je bio to što je novinar odbio priznati da se u Srebrenici desio genocid.

Desilo se to nakon pitanja o zahtjevu za vraćanje dejtonskih nadleznosti Republici Srpskoj na šta je Komšić uzvratio: “O čemu mi onda pričamo?! Na šta treba da se svede ovo? Da će on (Dodik) napraviti ponovo vojsku Republike Srpske koja nastavlja tradiciju Vojske Republike Srpske koja je počinila genocid u Srebrenici?”

Novinar je insistirao na tome da se u Srebrenici dogodio “strašan zločin”.

– Ne, to je genocid i to piše u presudi međunarodnog suda, to nije moj stav – rekao mu je Komšić, a potom upitao novinara da li se slaže sa tom presudom međunarodnog suda.

Nakon što je novinar kazao da se ne može složiti s tim da je u Srebrenici bio genocid, Komšić je napustio intervju kazavši: – Onda ćete ovaj intervju morati da radite s nekim drugim.

Potom je skinuo mikrofon i odložio ga na sto, a zatim napustio prostoriju u kojoj se snimao intervju, poručivši novinaru da “uživa u posjeti Sarajevu”.

Dio iz intervjua pogledajte na LINKU

(Izvor:  Faktor.ba)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.