Petak, 14 Juna

Zašto se Vladi FBiH žuri da isplati akumuliranu dobit BH Telecoma?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U medijima su se pojavile spekulacije o mogućoj prodaji BH Telecoma. Navodno je mogući kupac turski telekom operater Turkcell. 

Autor: Megafon.ba

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine odlučila je isplatiti akumuliranu dobit BH Telecoma, proizilazi iz obavijesti o održavanju vanredne Skupštine društva, koja je zakazana za 25. oktobar, piše Indikator.ba.

Na dnevnom redu Skupštine, kako se navodi u obavijesti dostavljenoj Sarajevskoj berzi, predviđeno je donošenje Odluke o izmjeni Odluke o raspodjeli dobiti za 2018. godinu, donošenje Odluke o isplati dodatne dividende iz neraspoređene dobiti za 2018., 2019. i 2020. godinu iz Fonda rezervi.

Iz Vlade FBiH, koja je 90-postotni vlasnik BH Telecoma, nije u posljednje vrijeme bilo informacija koje se odnose na raspoređivanje neraspoređene dobiti, pa javnosti nije poznato koliko dobiti će biti isplaćeno i šta Vlada s tim novcem namjerava učiniti.

Na posljednjoj sjednici Vlade za opunomoćenika na vanrednoj Skupštini dioničara BH Telecoma imenovana je Sanela Milavić – Repak.

Na kraju 2020. godine BH Telecom je, prema finansijskom izvještaju, imao neraspoređenu dobit od 84,6 miliona KM.

U posljednje vrijeme u medijima su se ponovo pojavile spekulacije o mogućoj prodaji BH Telecoma, a navodno je favorit za kupovinu turski telekom operater Turkcell.

(Izvor: Indikator.ba)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.