Utorak, 23 Jula

ZAŠTO ČITATI MEGAFON: Mi nismo na prodaju!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Online magazin Megafon bunt je protiv „clickbait“ i „copy paste“ novinarstva.

Megafon.ba bavit će se istraživačkim, objektivnim i fer novinarstvom.

Novisni online magazin Megafon.ba projekat je istoimene, nevladine, nestranačke, neprofitne organizacije za promoviranje najviših standarda novinarske profesije.

UG „MEGAFON“ upisano je u registar udruženja i fondacija Rješenjem Ministarstva pravde BiH UP09-07-1-155/17, 30. marta 2017. godine.

U skladu s ciljevima i misijom izdavača Megafona, online magazin istraživat će uzročno-posljedičnu vezu kvaliteta medija i novinara sa kvalitetom općih društvenih vrijednosti u BiH.

Bavit ćemo se pitanjem da li mediji kreiraju javno mnjenje ili javnosti, finansijski ili drugim vidovima uticaja, svakodnevno “usmjeravaju” uređivačku politiku medija?

Megafon će pokušati da odgovori na pitanje gdje je mogući “kvar u sistemu” i zašto danas imamo “medijsku buku” od koje se ne čuje ČOVJEK kad govori o pravu na dostojanstven život.

Bavit ćemo se ključnim društvenim, ekonomskim i političkim temama. Između ostalog, u toku su istraživanja razloga (ne)posvećenosti medijskog prostora u BiH katastrofalnim rezultatima poslijeratne privatizacije državnog kapitala, te istraživanje: „Stepen  podrške izvršne i zakonodavne vlasti bh. privrednicima, kroz zakonske propise i finansijske poticaje“.

 

Glavna i odgovorna urednica

Nermina Šunj – Kušljugić

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.