Utorak, 23 Jula

Vučić obećao Dodiku 50 miliona KM nekoliko sati nakon otkazivanja sjednice Predsjedništva BiH

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Srbija će, kako je za Tanjug izjavio član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz srpskog naroda Milorad Dodik (SNSD), pomoći bh. entitet Republiku Srpsku sa 25 miliona eura do kraja godine kako bi se održala likvidnost i sposobnost budžeta da izvrši sve svoje obaveze.

On je rekao da je tih 25 miliona eura najveći i najznačajniji obim pomoći koji je RS ikad imala od Srbije.

Dodik je pohvalio i ranije napore Srbije u pomoći lokalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini sa većinskim srpskim stanovništvom te kazao kako je Srbija samo u posljednje vrijeme odobrila za te namjene 32 miliona eura.

Iako vijest o pomoći budžetu RS-a agencije prenose danas, zanimljivo je da je izvornu vijest Tanjug objavio još jučer, 27. augusta u 19 sati, dakle samo nekoliko sati nakon što je Dodik u Sarajevu povukao zahtjev za održavanje  sjednice na kojoj je Predsjedništvo BiH trebalo da odlučuje o mandataru za sastav Vijeća ministara BiH. 

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.