Četvrtak, 13 Juna

Vlada TK odobrila program socijalnog zbrinjavanja 95 radnika

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Program socijalnog zbrinjavanja provodi JU Služba za zapošljavanje TK, a za te je svrhe predviđeno ukupno 377.073 KM.

Autor: Megafon.ba

Vlada Tuzlanskog kantona je na današnjoj vanrednoj sjednici, između ostalog, dala saglasnost na Program mjera za socijalno zbrinjavanje zaposlenika koji su u procesu stečaja, likvidacije, restrukturiranja i privatizacije preduzeća ostali ili ostaju bez posla.

Zbrinjavanje 95 radnika

Ovaj program provodi JU Služba za zapošljavanje TK, a za te je svrhe predviđeno ukupno 377.073 KM za socijalno zbrinjavanje ukupno 95 zaposlenika kompanija Autosaobraćaj d.o.o. Banovići, Fabrika obuće „Aida” dd Tuzla, Fortuna d.d. Gračanica – u stečaju, Dita d.d. Tuzla – u stečaju, Polet d.d. Tuzla, MI Fering d.d. Gračanica – u stečaju, Helios d. d. Banovići – u stečaju i Union d.d. Tuzla.

Cilj Vlade Tuzlanskog kantona i resornog Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak je da svim zaposlenim koji su stekli uslove za penzionisanje, kao i za one zaposlenike za čijim radom je prestala potreba u privrednim društvima prema kojima Vlada TK vrši ovlaštenja i obaveze po osnovu državnog kapitala, kao i za privredna društva u privatnom vlasništvu, a koja su nekad bila u državnom vlasništvu za koje je Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije uplatilo doprinose za PIO/MIO, omogući uvezivanje penzionog staža, radi ostvarivanja prava na penziju.

(Izvor: Press Vlade TK)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.