Subota, 22 Juna

Vlada FBiH odobrila 4,7 miliona KM za kulturu, sport i mlade

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Vlade Federacije Bosne i Hercegovine je na današnjoj sjednici usvojila Program i kriterije raspodjele sredstava tekućih transfera Federalnog ministarstva kulture i sporta utvrđenih ovogodišnjim Budžetom FBiH u iznosu od 4.670.000 KM.

Odobrena sredstva bit će raspodijeljena u skladu sa općim i posebnim kriterijima.

Transfer za obnovu kulturnog i graditeljskog nasljeđa iznosi 720.000 KM, za kulturu od značaja za Federaciju 1.480.000 KM, za institucije nauke i kulture od značaja za Bosnu i Hercegovinu 650.000 KM, za sport od značaja za FBiH 1.420.000 KM, te transfer za mlade u iznosu 400.000 KM.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.