Nedjelja, 24 Septembra

Uz podršku Fondacije Kuća dobrih tonova, u Gračanici počela gradnja socijalnih kuća 

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Početkom septembra počela je izgradnja tri nove stambene jedinice za socijalne kategorije stanovništva na osnovu projekta kojeg zajednički implementiraju Grad Gračanica i Fondacija „Kuća dobrih tonova“.

Riječ je o tri montažne kuće za porodice koje nemaju u svom vlasništvu stambene jedinice adekvatne za život. U pitanju su samohrana majka Mersida Hadžić iz Sokola, Sabina Omerović iz Lukavice te porodica Bećira Tukić koja broji sedam članova u naselju Straževac u Gračanici.

(Foto: Grad Gračanica)

Kao i prošle godine, obaveza Gradske uprave je da u saradnji sa mjesnom zajednicom obezbijedi projektnu dokumentaciju, infrastrukturu i temeljnu ploču, a Fondacija je obezbijedila materijal za projekte.

Prvih dana izvođači radova su volonteri firme Hilti koja je ujedno i partner na ovom projektu, a stambene objekte će dovršiti radnici Fondacije „Kuća dobrih tonova“.

(Izvor: grad Gračanica)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.