Utorak, 23 Jula

Uhapšen general Atif Dudaković

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA), po nalogu tužitelja Posebnog odjela za ratne zločine Tužilaštva BiH, uhapsili su jutros u Bihaću Atifa Dudakovića, nekadašnjeg komandanta Petog korpusa Armije RBiH. Dudakovića se sumnjiči za ratne zločine na području sjeverozapadne BiH, saopćeno je između ostalog iz Tužilaštva BiH.

U okviru akcije uhapšeno je još 11 osoba, bivših komandanata i pripadnika Petog korpusa Armije RBiH.  

Kako je saopćeno iz Tužilaštva, akcija je rezultat dugotrajne istrage.

Dudaković je ranije negirao umiješanost u ratne zločine, tvrdeći kako je riječ o montažama i vađenju njegovih riječi iz konteksta.

Nakon jutrošnjeg hapšenja uslijedile su brojne reakcije Dudakovićevih saboraca, kolega iz vojnog vrha bivše Armije RBiH, udruženja ratnih veterana te političkih dužnosnika. Izražena je podrška generalu Dudakoviću i ostalima u istrajnoj sudskoj borbi koja predstoji za dokazivanje časne uloge Armije RBiH koju je imala u odbrani Bosne i Hercegovine od agresije.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.