Utorak, 21 Maja

U Tuzli održana prva Skupština građanki i građana o sigurnosti u TK

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: N. Š. K/ BHRT

Aktivistice neformalnih ženskih Lobi grupa iz sedam opština i gradova Tuzlanskog kantona organizirale su u Tuzli prvu skupštinu građanki i građana.

Ovo je pokušaj članica građanskih udruženja da se omasovi i osnaži građanski pokret u ovom kantonu kako bi se ubrzalo rješavanje nagomilanih problema u sektorima sigurnosti, zdravstva, ljudskih prava i drugih oblasti života.

SABINA MUJEZINOVIĆ, koordinatorica Skupštine građana, Tuzla

“Mi smo se jednostavno odlučile da nam je dosta priča šta je čija nadležnost, dosta nam je deklarativnih podrška, dosta nam je toga da, mi vas razumijemo, ali…“

NERMA ŠARIĆ, neformalna Lobi grupa Gradačac

„Očekujemo konkretne rezultate rada u rokovima koje ćemo postaviti po pitanju problematike nasilja u porodici, po pitanju potrebe da se ozbiljno i hitno reaguje kad je u pitanju problematika onkoloških pacijenata i osoba sa invaliditetom“.

Vezani tekst na Megafonu:  U Tuzli danas Skupština građanki i građana o sigurnosti u TK

Stanje u postratnom bh. društvu ocijenjeno je kao „zapušteno društvo“. Konkretni oblici djelovanja skupštine građana i metode djelovanja, kao i konkretni zahtjevi prema vlastima, biće definisani u narednom periodu.

(Izvor: BHRT/S. Kahrović)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.