Petak, 14 Juna

U junu godišnja konferencija „Bosna i Hercegovina u srcu: Dijaspora i turizam“

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Treća po redu godišnja konferencija „Bosna i Hercegovina u srcu: Dijaspora i turizam“, bit će održana 22. juna ove godine u organizaciji Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Skup je dio projekta „Dijaspora za razvoj“ koji implementiraju Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH i Vlada Švicarske u partnerstvu sa UNDP-om i IOM-om u BiH.

Konferencija će biti organizirana najvećim dijelom u online formatu.

Razgovori tokom skupa trebalo bi da doprinesu prepoznavanju dijaspora kao jedne od ključnih ciljnih skupina za razvitak turizma u BiH: kao turista, posrednika u promociji bh. turizma u inostranstvu te kao investitora u sektor turizma. Također su planirani razgovori o iskustvima dijaspore u oblasti turizma, predstavljanje uspješnih priča o doprinosu dijaspore razvitku turizma a skup će biti prilika za umrežavanje turističkih aktera u dijaspori i BiH.

Panelisti će biti pripadnci dijaspore/iseljeništva angažirani na razvitku turizma u BiH, investitori i turistički posrednici, eksperti u oblasti turizma i predstavnici javnog, privatnog i akademskog sektora u BiH, eksperti Svjetske turističke organizacije UN-a i predstavnici turističkih projekata u BiH čija je realizacija u toku.

(Izvor: Interaktivni portal za dijasporu iz BiH)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.