Petak, 14 Juna

U Federaciji do 16. maja i drugom dozom vakcinisane 7.822 osobe

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Jedna od mjera koje je Vlada danas usvojila a čiji je rok važenja 14 dana je ukidanje policijskog sata u Federaciji.

Autor: Megafon.ba

Prema podacima prikupljenim do 16. maja 2021. godine a koji su danas saopćeni na sjednici Vlade Federacije Bosne i Hercegovine održanoj u Mostaru, ukupan broj vakcinisanih prvom dozom u Federaciji BiH (od 8.3. do 16.5.2021. godine) je 67.311 osoba.

Drugom dozom vakcinisane su 7.822 osobe. U ovaj broj nisu uvršteni podaci o broju vakcinisanih osoba iz dva kantona za prethodnu sedmicu, jer nadležnim tijelima u FBiH podaci nisu dostavljeni.

U Federaciji Bosne i Hercegovine, po svemu sudeći, predstoji još mnogo posla na nabavci vakcina, odnosno, imunizaciji stanovništva kako bi se dostigao procenat imuniziranih dovoljan za suzbijanje virusa COVID -19.

Vlada je danas usvojila informaciju o epidemiološkoj situaciji COVID-19 u Federaciji BiH na dan 17.05.2021. godine s prijedlogom naredbi i preporuka  Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva, donesenim s rokom važenja od 14 dana.

Nova mjera koja je na snazi narednih 14 dana je ukidanje policijskog sata na području Federacije BiH.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.