Ponedjeljak, 22 Aprila

U Federaciji BiH od početka pandemije 9.054 manje zaposlenih!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Iako mjesečni izvještaji institucija stvaraju dojam da raste broj zaposlenih, poređenjem najnovijih podataka Porezne uprave FBiH sa podacima uoči početka pandemije, vidljiv je trend smanjenja zaposlenosti.

Autor: Megafon.ba

Broj zaposlenih u Federaciji Bosne i Hercegovine prema prebivalištu zaposlenika, 17. maja 2021. godine bio je 522.896 osoba. Ovo su najnoviji objavljeni podaci Porezne uprave Federacije BiH (PUFBiH).

U informaciji se naglašava da je zaposlenih u odnosu na prethodnu sedmicu u maju više za 615 osoba.

Međutim, kada uporedimo podatke Porezne uprave sa onima uoči početka pandemije virusa COVID-19, tačnije, podatak objavljen 29. februara 2020. godine, broj zaposlenih prema prebivalištu zaposlenika bio je 531.950. Dakle, za godinu i tri mjeseca je broj zaposlenih po navedenom kriteriju manji za 9.054 osobe.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.