Utorak, 23 Jula

U 39. godini preminuo Kristijan Smiljanić, osnivač i vlasnik kompanije Leftor

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mr. Sci. Kristijan Smiljanić, dipl.ing.el.teh., direktor i vlasnik kompanije Leftor preminuo je 5. februara u Tuzli, u 39. godini života.

Smiljanić je već određeni period imao zdravstvenih problema zbog čega je bio podvrgnut i operaciji srca. Prije više od deset godina uspješno je pobijedio karcinom, te nastavio sa uspješnim razvijanjem kompanije i realizacijom brojnih ideja.  

– Dragi prijatelji, sa velikom tugom u srcu vas obavještavamo da smo ostali bez našeg voljenog Kriše. Nama u Leftoru bio je daleko više od direktora. Izgubili smo prijatelja i učitelja, a Kristijan je otišao na zasluženi odmor… navodi se na zvaničnoj Facebook stranici kompanije.

Kristijan Smiljanić i kompanija Leftor koju je osnovao omogućavala je mladim ljudima da tokom studiranja ili nakon završenog visokoškolskog obrazovanja unaprijede svoje znanje i vještine u IT sektoru, dobiju prvo zaposlenje u struci, a mnogi od njih su kasnije osnovali i vlastite kompanije na osnovu znanja i iskustva koje su stekli radeći u Leftoru.

Smiljanić je bio vizionar i veoma predan poslu kojim se bavio. Iza sebe ima uspješno realizovane brojne projekte poput on-line platformi knjiga.ba, tanjir.ba, pracenje.ba eros.ba. i mojWeb.ba. Idejni je tvorac aplikacije “Afazija” koja je namijenjena osobama s teškoćama u jeziku, govoru, čitanju, pisanju i računanju.

Kompanija Leftor d.o.o. Tuzla osnovana je 2006. godine. Početni kapital je vlasnik, Smiljanić, osigurao pobjedom na konkursu austrijskog programa za podsticanje poduzetništva pri Univerzitetu u Tuzli, kao nagradu za najbolje pripremljen i prezentiran poduzetnički biznis plan.

Naš portal Megafon.ba uspješno koristi usluge Leftora od osnivanja u septembru 2017. godine.

Redakcija Megafona izražava iskreno saučešće porodici Kristijana Smiljanića, njegovim prijateljima i kolegama.

(Tuzlanski.ba/ Megafon)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.