Petak, 14 Juna

TUZLA: Mirni protest za Davida i Dženana

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nekoliko stotina Tuzlaka je večerašnjim mirnim okupljanjem na Trgu slobode pružilo podršku porodicama Dragičević i Memić u potrazi za istinom o sumnjivim okolnostima smrti njihovih sinova Davida i Dženana.

Upriličeno je i potpisivanje peticije za podršku porodici Dragičević u organiziranju protesta u Banja Luci.

Muriz Memić, otac ubijenog Dženana, prenio je pozdrave Davora Dragičevića kazavši kako nije mogao doći u Tuzlu zbog iscrpljenosti.

Kako su mirni protesti „Pravda za Davida i Dženana“ sve masovniji širom BiH i u inostranstvu, obraćajući se okupljenim Tuzlacima Memić je naglasio da se „narod budi“.

Ljudi traže istinu, kao što i ja tražim istinu. Od početka tvrdim da je moj sin ubijen, Tužilaštvo Kantona Sarajevo je poturilo druge dokaze. Međutim, ja sada imam sve dokaze i od sada govorim da sam ja glavni tužitelj, a glavna tužiteljica Dalida Burzić se boji svojih dokaza“ – rekao je Memić.

Stotine Tuzlaka večeras su s podignutom pesnicom uglas pjevali „Klinac u getu“, a studenti završne godine Akademije dramskih umjetnosti u Tuzli priredili su dojmljiv prerformans koji govori o surovoj realnosti bh. društva.

Muriz Memić u utorak u VSTV-u

Za Megafon.ba Memić je govorio o planovima za 22. maj, kada je dogovoren sastanak s predstavnicima VSTV-a.

Povod mog sastanka u VSTV-u je traženje ostavke glavne kantonalne tužiteljice Dalide Burzić, uz materijalnu i krivičnu odgovornost te da povuku optužnicu, a oni to po zakonu mogu. Ne treba meni presuda, ni žalba, ni Vrhovni sud. Samo hoću da se ovo zaustavi, jer ovo je izmišljeni postupak. Više od godinu i po se vučem po suđenjima“.

Ukoliko se ne udovolji njegovom zahtjevu, Memić najavljuje postavljanje šatorskog naselja ispred zgrade VSTV-a u kojem će boraviti sve dok se ne sazna istina o smrti njegovog  sina.   

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.