Ponedjeljak, 22 Aprila

Tužilaštvo KS: Nećemo ignorisati ozbiljne navode oko respiratora

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Internet portal N1 u BiH objavio je danas odgovor koji su dobili iz Tužilaštva Kantona Sarajevo i Tužilaštva Bosne i Hercegovine nakon što su mediji objavili informacije o navodnom pismu anesteziologa na KCUS-u u kojem tvde da su „šanse da pacijent koji je priključen na „Malina“ respirator preživi, nikakve“.

Tekst prenosimo u cijelosti:

U Tužilaštvu Kantona Sarajevo potvrdili su za N1 kako neće ignorisati ozbiljne navode o respiratorima nabavljenim putem firme Srebrena malina, nakon što su mediji objavili pismo skupine ljekara Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo – u kojem se upozorava da je šansa da pacijent preživi na tim respiratorima nikakva.

No, prije svega neophodno je utvrditi nadležnosti, jer je Tužilaštvo BiH ranije otvorilo predmet u vezi sa raspodjelom nabavljenih respiratora bolnicama u Federaciji BiH, rečeno je za N1 u sarajevskom Tužilaštvu.

U Tužilaštvu BiH je kratka pauza u radu zbog Uskrsa i neradne nedjelje, te će naknadno odgovoriti na upit.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.