Subota, 13 Aprila

Trgovska gora: Danas protest ispred zgrade Ambasade Hrvatske u Sarajevu

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Organizacije „Climate Save Bosnia“ i „Extincition Rebellion BiH“ organizirat će sutra (u ponedjeljak, 29. jula) u 12 sati, protest ispred zgrade Ambasade Hrvatske u Sarajevu zbog namjere Hrvatske da na lokaciji Trgovska gora, blizu granice sa Bosnom i Hercegovinom, izgradi odlagalište radioaktivnog otpada.

„Razlog za organizovanje protesta je lokacija koju je Hrvatska odabrala za odlaganje radioaktivnog otpada, na granici sa BiH. Apelovaćemo da Hrvatska ovo pitanje riješi tako da ne budu ugroženi građani. Znači, protivimo se da ta lokacija bude Trgovska gora, ali i bilo koja druga koja šteti građanima“, izjavila je organizatorica protesta Maida Šabeta.

Ona je kazala da će mirnim protestom biti zatraženo da se poštuje ESPOO konvencija.

Nakon protesta je planirano da predstavnicima hrvatske Ambasade i EU bude uručeno pismo koje će potpisati 30 članica EKO BiH mreže.

(Izvor: https://www.facebook.com/events/695944534193239/)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.